Likevel ikke turistavgift

Publisert

Costa Blanca og andre feriesteder i Comunidad Valenciana vil likevel ikke bli pålagt turistavgift. Avgiften som gjelder for alle reisende som overnatter på hotell eller i utleieleilighet har vært oppe til diskusjon. Regionsregjeringen i Valencia har imidlertid landet på at de foreløpig ikke vil innføre avgiften og oppgir hensynet til turistnæringen som årsak.

Et forslag til turistavgift (tasa turística) har lenge vært diskutert i Valencia. Naboregionene Catalonia og Balearene har allerede innført likende avgifter. En stund var det usikkert om Valencia ville følge etter, med virkning fra 2017.

Regionsregjeringen har nå bestemt seg for å utsette avgiften inntil videre. Begrunnelsen er at man på det nåværende tidspunkt ikke ønsker å gi turistnæringen flere utfordringer enn de allerede har, en bransje som står for 14 prosent av all sysselsettingen i Valencia-regionen.

 

Avgift i Catalonia og på Balearene

Andre mye besøkte regioner har imidlertid valgt å innføre avgiften. I Catalonia der den største byen er Barcelona har hotellgjester måttet betale det lille tillegget siden 2012. Beløpet som kommer på toppen av hotellregningen varierer fra rundt 50 cent til over 2 euro. Avgiften er størst for reisende som overnatter på luksushotell eller ligger i havn med cruiseskip.

Catalonia skal mellom 2012 og 2014 ha hatt en økning i antall turister på rundt 20 prosent. Bare det første året ga avgiften ekstra inntekter på 19 millioner euro.

En liknende avgift er også innført på Balearene. Det populære øysamfunnet med blant annet Mallorca og Ibiza hadde en tilsvarende ordning tidlig på 2000-tallet, men avskaffet den etter protester fra turistnæringen. Avgiften ble så gjeninnført 1. juli i år.

Les også: Vil bremse masseturismen

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter