Levende mus i en passasjers måltid tvang fly fra Oslo til å “nødlande”

Publisert

Et SAS-fly på vei fra Oslo til Malaga måtte nødlande i København etter at en levende mus hadde hoppet ut av en eske som inneholdt en passasjers måltid, opplyser flyselskapet fredag. Hendelsen hadde skjedd på onsdag.

Flyselskaper forbyr vanligvis gnagere om bord fordi dyrene kan tygge seg gjennom elektriske ledninger, som er avgjørende for driften av et fly.

«Tro det eller ei. En dame ved siden av meg … åpnet maten sin, og en mus hoppet ut», skrev en av passasjerene, Jarle Borrestad, på sin Facebook-side, sammen med et bilde som viste ham smilende ved siden av to andre kvinner, som også smilte.

Borrestad fortalte BBC at gnageren debuterte «fra matboksen som kvinnen som satt ved siden av ham på flyet åpnet».

Borrestad sa til nyhetskanalen at situasjonen var veldig rolig, og at folk «ikke var stresset i det hele tatt». Likevel innrømmet han også overfor BBC at han trakk sokkene over buksene for at musen ikke skulle krype oppover beina hans.

En talsmann for SAS, Øystein Schmidt, sier at «i tråd med våre prosedyrer ble det foretatt et flybytte», og passasjerene ble fløyet til Malaga med et annet fly.

«Dette er noe som skjer ytterst sjelden», sier han om hendelsen.

«Vi har etablert prosedyrer for slike situasjoner, som også inkluderer en gjennomgang med leverandørene våre for å sikre at dette ikke skjer igjen», sier han.

I henhold til rutinene og prosedyrene måtte flyet ta en avstikker for en «inspeksjons- og desinfiseringsprosess» og for å transportere passasjerene om bord til et annet fly.

«I slike tilfeller har vi veldig klare prosedyrer som skal følges, inkludert full inspeksjon av flyet og av alle våre leverandørers prosesser for å se hva som må forbedres eller endres for å unngå slike situasjoner i fremtiden», sier SAS.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter