Ledigheten endelig under 20 prosent

Publisert

Arbeidsledigheten i Spania er for første gang på seks år kommet under 20 prosent. Det viser tall fra det spanske statistikkbyrået INE. Mye av den positive utviklingen skyldes midlertidige ansettelser som i den rekordgode turistsesongen denne sommeren skal ha gitt betydelig økt sysselsetting. Likevel står fremdeles 4,3 millioner spanjoler uten jobb. Det tilsvarer 18,9 prosent av den yrkesaktive befolkningen.

Å komme under 20 prosents ledighet anses som symbolsk viktig for utviklingen videre i Spania. Selv om ledighetstallene for for juli, august og september hvert år får en midlertidig nedgang på grunn av sesongarbeid i turistnæringen, er det ventet at ledigheten vil fortsette å gå ned i tiden fremover.  

Tallene som er basert på undersøkelser fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) viser i tillegg at sysselsettingen det siste året har økt med rundt 530.000 nye jobber. Selv om arbeidsledigheten fremdeles er høy med 4,3 millioner ledige, er det den laveste målingen siden 2009. Arbeidsledigheten i Spania var på sitt høyeste i begynnelsen av 2013, med over 27 prosent.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter