«Landet» Tabarnia demonstrerte mot katalansk uavhengighet

Publisert

Tilhengere av den fiktive staten Tabarnia tok søndag 4. mars til gatene i Barcelona i protest mot den katalanske uavhengighetskampen. Tusenvis av mennesker demonstrerte mot løsrivelse fra Spania med slagordet “Leve Tabarnia, leve Spania”. De ansvarlige bak arrangementet anslo oppmøtet til hele 200.000 mennesker, mens politiets tellinger viste 15.000. Aksjonen er en av flere demonstrasjoner mot uavhengighet det siste halve året.

Den fiktive staten Tabarnia er geografisk definert til et antall distrikter mellom provinsene Tarragona og Barcelona i Catalonia, derav navnet Ta-bar-nia. Det hele startet som en parodi på katalansk separatisme. “Tabarnerne” vil nemlig ha uavhengighet fra Catalonia, men samtidig fortsette å være en del av Spania og EU. Altså, en “politisk kampanje”, pro Spania og i sterk opposisjon til katalansk uavhengighetskamp.

Les mer om Tabarnia: Hvor er Tabarnia? Parodien på Catalonia lanserer egen eksil-president

Ideen om et uavhengig Tabarnia har fått tusenvis av tilhengere på sosiale medier og er blitt en ny måte å markere avstand til uavhengighetskampen. Hvor seriøs tilhengerne av Tabarnia er i sin egen kamp, er et åpent spørsmål. Det startet som satire og har fortsatt som det, men har nå fått med egen en hærskare av tilhengere. Dersom Catalonia skulle blitt en egen stat, løsrevet fra Spania, vil Tabarnia ha løsrivelse fra Catalonia.

Demonstrasjonen i Barcelona søndag 4. mars var Tabarnias første. Den er imidlertid bare en av flere motdemonstrasjoner til uavhengighetskampen i Catalonia det siste halve året. Den største protesten mot løsrivelse så langt var 29. oktober i fjor da flere hundre tusen mennesker tok til gatene under parolen “Leve Spania, leve Catalonia”.

Les også: Demonstrerte for et samlet Spania 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter