Kvinne døde etter bistikk-terapi

Publisert

En 55 år gammel kvinne fra Spania døde etter såkalt apiterapi med bistikk fra levende bier. Det er konklusjonen i en medisinsk rapport fra leger ved universitetssykehuset Ramón y Cajal i Madrid. Dødsfallet som skjedde i 2015 skal være det første i verden som er påvist etter den omdiskuterte behandlingsmåten. Kvinnen skal ha dødd etter komplikasjoner fra en plutselig allergisk reaksjon som oppstod etter to år med månedlige behandlinger.

Apiterapi er en gren innen alternativ medisin som baserer seg på produkter fra bier som honning, pollen, propolis, bivoks, dronninggelé og biegift. Akupunktur med bistikk påføres direkte det stedet på kroppen der man har skaden eller sykdommen. Behandlingen er relativt utbredt i verden. Det er imidlertid omstridt hvorvidt biegiften har helsebringende egenskaper. Rapporten om kvinnen som omkom i Spania er publisert i det medisinske tidsskriftet The Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology.

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter