Krever ”spansk” dronning for fiestaen

Publisert

Høyre-ekstrene ”VOX” har i Otura (Granada) krevd at man bytter ut jenta som er valgt som ”barnas dronning”, Reina Infantil. Jentas foreldre er fra Marokko og rasistene i Vox krever en spansk jente.

Den 16 år gamle jenta som ble valgt som dronning har bodd i Spania siden hun ble født og er spansk statsborger. Hun har ikke villet snakke med media og ønsker ikke noe fokus på seg selv så hennes storesøster har snakket til media. Via søsteren sier hun at hun ikke lenger ønsker å være dronning for fiestaen og hun forstår ikke hvorfor folk har skrevet disse kommentarene om henne.

– Jeg har bodd i Spania hele livet mitt.

Alt var greit til å begynne med da hun ble valgt til rollen under årets feria. Men etterpå begynte det å komme et utall meldinger via sosiale medier.

Tre av meldingene fra Vox er meldt til politiet. Både jentas familie og rådhuset i Otura har anmeldt kommentarene fra høyre-populistene. Påtalemyndighetene i Granada etterforsker Vox for brudd på lov om spredning av hat-ytringer.

Vox i Otura har svart på anklagene med å slette de opprinnelige meldingene fra sosiale medier. Familien sier ingen i fra Vox har kontaktet dem for å be om unnskyldning. Samtidig fortsetter partiet å hevde at ingen fra Marokko kan få bli dronning over fiestaen i kommunen. At ei jente fra Russland også var med i konkurransen har partiet ikke sagt noe om. En norsk jente har to år på rad vært barnas dronning for fiestaen i Alfaz del Pi.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter