Krever ro under siestaen

Publisert

Ordføreren i den lille byen Ador rett nord for Costa Blanca har sendt ut et skriv til byens innbyggere der han ber om stillhet under siestaen. I brevet som kommer både på spansk og valensiansk heter det blant annet at barn bør «kontrolleres og holdes innendørs» og at volumet på stereoanlegg og fjernsyn må være på et «akseptabelt nivå». Den noe uvanlige henvendelsen begrunnes med behovet for å sikre alle en hvil midt på dagen og gjøre det mulig å takle sommervarmen.

Det skal heller ikke være første gang kommuneadministrasjonen i Ador (Valencia) kommer med en slik oppfordring. I flere år har ordfører Joan Faus Vitòria (Gent d’Ador-Compromís) sendt ut det samme skrivet til byens 1400 innbyggere og bedt om ro mellom klokken 2 og klokken 5 på dagen.

På tross av strenge krav som at barn skal holdes innendørs og fjernsyn og stereo må være på lavt volum, blir henvendelsen møtt med forståelse av mange. I følge en reportasje hos den spanske radiokanalen Cadena Ser støtter innbyggerne ordførerens oppfordring. Å ta seg en hvil midt på dagen er angivelig noe de fleste gjør.

Når varmene er på sitt mest intense, er det med andre ord vanskelig å oppdrive folk i Ador. Alle biler er parkert og byens gater er tomme, heter det i reportasjen. Den sterke tradisjonen for siesta forklares med byens opprinnelse i jordbruk. På sommeren stod gårdsarbeiderne opp ekstra tidlig for å unngå å måtte jobbe under de varmeste timene på dagen. Dermed ble det nærmest nødvendig med en middagshvil etter lunsj.

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter