Krever 24 års fengsel i CAM-drapet

Publisert

Drapet på enken etter tidligere sjef i sparebanken CAM kan ende med 24 års fengsel for svigersønnen. María del Carmen Martínez ble for to år siden funnet drept hos en bilforhandler i Alicante, et selskap enken selv var eier av. Svigersønnen som drev butikken ble senere fengslet for drapet, mistenkt for overlagt drap.

Motivet for drapet på enken María del Carmen Martínez skal ha vært arv. Sammen med den avdøde ektemannen Vicente Sala (i en årrekke sjef for sparebanken CAM) hadde hun fire barn; en sønn og tre døtre. Mannen som er mistenkt for drapet Miguel López skal være gift med den yngste datteren.

Drapet er ansett som et reelt familiedrama og har siden likvideringen av enken i 2016 fått mye oppmerksomhet i spanske aviser. Familien regnes for å tilhøre den økonomiske eliten i Alicante, med Samar Internacional som største selskap. Politiet skal først ha trodd at enken var blitt utsatt for et ransforsøk, men forlot raskt denne teorien. Etterforskningen ble da konsentrert rundt familiens forretningsimperium, der barn og svigerbarn ble avhørt.

Les også: Enke etter CAM-sjef skutt og drept

Uenigheten om familiens arv skal ha pågått i lengre tid før drapet, med enken og sønnen på en side og de tre døtrene på en annen. Målet med drapet skal ha vært å forhindre at avdøde overdro firmaet Samar Internacional til sønnen, den førstefødte av de fire. I følge avisen El País hadde selskapet som driver med salg av kjemiske produkter inntekter på 240 millioner euro i 2016 (ca. 2,3 milliarder kroner).

María del Carmen Martínez ble 9. desember 2016 funnet drept i sin egen bil som stod parkert i garasjen hos bilforhandleren Novocar i Alicante, et selskap hun selv var eier av. Den 72 år gamle kvinnen ble funnet i førersetet på bilen med to skudd i hodet, avfyrt fra kloss hold. Ingen skal hørt skuddene og åstedet manglet overvåkningskameraer. Svigersønnen som nå risikerer 24 år og 6 måneder for overlagt drap skal ha vært daglig leder i forretningen. Siktede slapp ut mot kausjon i fjor og nekter straffeskyld.

Les også: Mulig gjennombrudd i CAM-drapet

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter