Korrupt toppolitiker og familien utgjør «en kriminell organisasjon»

Publisert

Spanske påtalemyndigheter vil tiltale den tidligere presidenten for Katalonia-regionen og hans familile. Jordi Pujol hans kone og deres syv barn blir tiltalt i saken. Pujol var president for Katalonia regionen fra 1980 til 2003. Han er grunnleggeren av det nasjonalistiske katalanske partiet CDN, Convergència Democràtica de Catalunya.

I tiltalen står det at Jordi, hans kone og deres barn alle skal ha misbrukt deres priviligerte posisjon. De er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser, solgt innflytelse, skattekriminalitet, hvitvasking av penger, underslag og løyet under ed.

Katalansk nasjonalisme og korrupsjon i Katalonia

Pujol og andre katalanske politikere, man i dag kjenner som nasjonalister, har lenge blitt anklaget for å “plutselig” begynne å kjempe for katalansk uavhengighet i det de første korrupsjossakene mot dem startet i det spanske rettsystemet.

Symbolet på katalansk uavhengighet

Pujol er ble første gangen tiltalt i 1984 for han del av en skandale tilknyttet “Banca Catalana”. Pujol unngikk den gangen å bli dømt og mester-politikeren brukte saken til å svartmale de spanske myndighetene og begynne det lange arbeidet han og hans parti har gjort for å skylde alt som var galt i Katalonia på den spanske staten og Madrid. Jordi Pujol solgte seg selv til katalanske velgere som symbolet på katalansk uavhengighet.

I en senere korrupsjossak ble det lagt frem anklager om at Pujol og hans familie krevde 3% kommison fra bedrifter som ønsket seg større kontrakter med offentlig sektor i Katalonia.

DEN KATALANSKE OASE: I Katalonia solgte man regionen som fri for korrupsjon og de “problemene” resten av Spania lider av.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter