Korrupt toppolitiker og familien utgjør «en kriminell organisasjon»

Publisert

Spanske påtalemyndigheter vil tiltale den tidligere presidenten for Katalonia-regionen og hans familile. Jordi Pujol hans kone og deres syv barn blir tiltalt i saken. Pujol var president for Katalonia regionen fra 1980 til 2003. Han er grunnleggeren av det nasjonalistiske katalanske partiet CDN, Convergència Democràtica de Catalunya.

I tiltalen står det at Jordi, hans kone og deres barn alle skal ha misbrukt deres priviligerte posisjon. De er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser, solgt innflytelse, skattekriminalitet, hvitvasking av penger, underslag og løyet under ed.

Katalansk nasjonalisme og korrupsjon i Katalonia

Pujol og andre katalanske politikere, man i dag kjenner som nasjonalister, har lenge blitt anklaget for å «plutselig» begynne å kjempe for katalansk uavhengighet i det de første korrupsjossakene mot dem startet i det spanske rettsystemet.

Symbolet på katalansk uavhengighet

Pujol er ble første gangen tiltalt i 1984 for han del av en skandale tilknyttet «Banca Catalana». Pujol unngikk den gangen å bli dømt og mester-politikeren brukte saken til å svartmale de spanske myndighetene og begynne det lange arbeidet han og hans parti har gjort for å skylde alt som var galt i Katalonia på den spanske staten og Madrid. Jordi Pujol solgte seg selv til katalanske velgere som symbolet på katalansk uavhengighet.

I en senere korrupsjossak ble det lagt frem anklager om at Pujol og hans familie krevde 3% kommison fra bedrifter som ønsket seg større kontrakter med offentlig sektor i Katalonia.

DEN KATALANSKE OASE: I Katalonia solgte man regionen som fri for korrupsjon og de «problemene» resten av Spania lider av.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter