Kirkegårdene blir Spanias største urbane solcellepark

Publisert

I Valencia har man begynt å bruke kirkegårdene til å generere fornybar energi. Hovedstaden på Costa blanca har som mål å installere tusenvis av solcellepaneler på kirkegårdene rundt om i byen.

Prosjektet har fått navnet RIP – som står for Requiem in Power – og ble lansert denne måneden med de første solcellepanelene installert. Byen har planer om at det ambisiøse initiativet skal bli den største urbane solcelleparken i Spania.


Valencia vil skape den største urbane solcelleparken i Spania

Valencia by planlegger å installere 6 658 solcellepaneler på lokale kirkegårder. Omtrent 810 av disse er allerede installert på kirkegårdene Grau, Campanar og Benimàmet.

Disse vil generere en samlet strømtilførsel på mer enn 440 000 kilowatt per år.

Det vil også føre til en årlig besparelse på over 140 tonn karbondioksid, ifølge kommunen.

Energien vil for det meste bli brukt til å forsyne kommunale bygninger med strøm, men 25 prosent vil også gå til 1000 utsatte husholdninger.

Alejandro Ramon, Valencias rådmann for klimakrise og energiomstilling, har også sagt at prosjektet vil bli den største urbane solcelleparken i landet.

RIP er en del av det større klimaoppdraget Valencia 2030, som er en av de viktigste grunnene til at byen ble valgt ut til å være Europas miljøhovedstad i 2024.

Det langsiktige målet med klimaoppdraget er at 27 prosent av byens energiforsyning skal komme fra fornybare kilder.

100 prosent av denne rene energiproduksjonen skal integreres i infrastruktur og offentlige bygninger innen 2030. Byen skal også kun bruke LED-lys til offentlig belysning.

Bruke kirkegårder til å produsere fornybar energi

Kirkegårder er ideelle kandidater for et solcelleprosjekt. Disse byrommene kan utnyttes til produksjon av ren energi uten å endre sitt opprinnelige formål – akkurat som når tak brukes til solcellepaneler.

Dette er ikke første gang en kommune har fått ideen om å trekke inn kirkegårder i satsingen på grønn energi.

Saint-Joachim er en klynge av øyer som ligger midt i Brière-myra – en stor torvmyr nord for Loire-munningen i Frankrike.

Kirkegården ligger øst for byens hovedøy, et fall fra seks til null meter over havet.

Innen 2025 vil et soltak på 1,3 megawatt dekke kirkegården og forsyne kommunens 4000 innbyggere med strøm.

For en inngangsbillett på bare 5 euro vil de etter hvert få en andel av energien som produseres.

Konstruksjonen skal også samle opp regnvann til et tilstøtende idrettsanlegg, noe som vil bidra til å redusere oversvømmelser.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: