Kastet av flyet etter krangel om Katalansk

Publisert

To kvinner ombord på en flight fra Menorca til Barcelona måtte forlate flyet etter et opptrinn som begynte da passasjerene nektet å snakke spansk til kabinpersonalet. Passasjerene krevde at man på en flyrute mellom Menorca og Barcelona må kunne bruke Katalansk og tiltalte kun personalet på dette språket de fleste spanjoler ikke behersker.

Andre passasjerer sier de to reisende ikke ville rette seg etter instrukser fra kabinpersonalet og at språk-tvisten ikke var det avgjørende. Passasjerene hevder på sin side det var «nedgraderende» å måtte snakke Spansk og det ble en «utveksling» mellom kabinpersonalet og de to reisende som ble såpass alvorlig at de to kvinnene ble eskortert fra flyet av Guardia Civil etter å ha gått ut av flyet for å snakke med kapteinen.

Puigdemont twittrer

Carles Puigdemont var president i Catalona da man gjorde den ulovlige forlkeavstemningen om løsrivelse fra Spania. Han er tiltalt for misbruk av offentlige midler og å ha satt i stand en avstemning til tross for at domstolen ved flere anledninger har konkludert noe slikt ulovlig.

Den tidligere politikeren er nå lagt for hat av mange i Spania. Han har lenge vært svært selektiv med hvilke fakta han forholder seg til. På twitter skrev han fra Belgia:

 «Å kaste noen av et fly for å snakke et annet språk er umulig å forsvare».

Flere tilfeller

Regional nasjonalisme, fremmet av nye politiske partier og populister, har etter finanskrisen hatt stor fremgang i Spania. SpaniaPosten skrev tidligere i 2017 om en mann som i Benidorm ble arrestert av politiet etter at han i en rutinekontroll bare ville snakke til politiet på Valenciano og på den måten ikke samarbeidet med politiet, noe som er straffbart.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter