Kalte politisk motstander «hore»

Publisert

En PP-ordfører i provinsen Cuenca har sjokkert både egen partiledelse og opposisjonen ved å kalle sin politiske motstander i PSOE en «billig hore». Kommentaren kom i forbindelse med en debatt på sosiale medier og har skapt sterke reaksjoner. Instituttet for kvinner i regionen Castilla-La Mancha omtaler uttalelsen som «grovt fornærmende» og «uforenelig med å inneha offentlige verv». PSOE har på sin side bedt statsminister Mariano Rajoy og Partido Populars ledelse om å fjerne ordføreren fra vervet.

Ordføreren i den lille byen Villares del Saz (Cuenca), José Luis Valladolid, har selv betegnet kommentaren som «uheldig» og bedt om unnskyldning. Samtidig har ledelsen i hans eget parti Partido Popular annonsert at de vil vurdere saken internt.

Valladolid som har vært PPs ordfører Villares del Saz siden 2011 skal ha latt seg provosere av en uttalelse fra en av sine politiske motstandere under en debatt på Facebook-siden til nettavisen CLM 24. Talsperson for PSOE i Castilla-La Mancha, Cristina Maestre, argumenterte for at PP burde gi fra seg styringen i kommunen etter fire år med vanstyre. Det skal ha satt sinne i kok hos ordføreren som svarte med å spørre «Hva sier denne billige hyklerske lille podemos-horen?».

Referansen til det nye venstrealternativet i spansk politikk Podemos var etter alt å dømme et forsøk på å si at Maestre hadde «solgt seg» dit fremfor å representere sitt eget parti PSOE. Lederen for det regionale kvinneinstituttet i Castilla-La Mancha, Araceli Martínez, har betegnet uttalelsen som «grovt fornærmende» og «uforenelig med å inneha offentlige verv». Samtidig har Partido Socialista Obrero Español (PSOE) i Castilla-La Mancha bedt statsminister Mariano Rajoy og Partido Populars ledelse om å ta skritt for å få fjernet den aktuelle ordføreren.

Les også: «Jo mer nakne, jo mer elegante»

 

Foto: Ordfører i Villares del Saz, José Luis Valladolid (PP).

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter