Julenissene kommer på motorsykkel

Publisert

For tredje året på rad står Irene på bar La Luna i bresjen juleinnsamling av penger, klær og presanger. Med seg har hun både motorsykkelklubber, kommunen og flere norske næringsdrivende. Motivet for aksjonen er å hjelpe nonnene i Elche med oppbyggingen av et barnehjem.

For tredje året på rad står Irene på bar La Luna i bresjen juleinnsamling av penger, klær og presanger. Med seg har hun både motorsykkelklubber, kommunen og flere norske næringsdrivende. Motivet for aksjonen er å hjelpe nonnene i Elche med oppbyggingen av et barnehjem.

– Inntektene fra arrangementet skal i sin helhet gå til barnehjemmet. Nonnene driver også et aldershjem, og halvparten av gavene vi samler inn vil gå til de eldre. Det er snakk om mennesker som ikke har råd til å få pleie på et privat hjem, eller har familie som ikke har råd til å ta seg av dem, forklarer Irene.

Søndag den 21. desember startet med biker-frokost på La Luna klokken 10.00. Alle som har motorsykkel og nissedrakt kan delta i motorsykkelprosesjon inn til Orihuela by, og tilbake.

– Alle som er med på turen betaler 15 euro hver til inntekt for barnehjemmet, sier Irene.

Blant motorsykkelklubbene som skal delta er Costa Blanca HD Riders og Classic Riders Orihuela. Rune Skullerud som driver Ironboyzz er en av sponsorene, og skal selv delta med sin sykkel.

– Vi håper på så mange som mulig, men hvor mange motorsyklister som stiller opp på dagen er vanskelig å si. Etter rundturen stilles alle syklene opp, slik at publikum kan beskue dem. Vi regner med å være tilbake mellom klokken fire og fem, og da blir det kake, sier han og smiler.

600 egg

Baker Ståle Soltvedt ved Moritz bakeri skal bake den største marsipankaken han har laget i hele sin karriere.

– Kaken skal være omkring ti meter lang, og det vil nok ta meg hele dagen i forveien å bake den. Jeg regner med å bruke mellom 60 og 70 kilo marsipan, og hele 600 egg. I tillegg vil det gå med over 20 kilo syltetøy, sier han lattermild.

Julemåneden er den travleste tiden på året, men Ståle har allikevel sagt ja til oppdraget. Han setter pris på formålet. Han har i over fire år også gitt brød til nonnene sin drift.

– Det er ikke meg som leverer brødvarene til nonnene i Elche. Det var Jan Christensen ved Saga Travel, som kontaktet meg med forespørsel om å få overta alle usolgte brød. Han kjørte til Elche en eller to ganger i uker i tretten år. Uten ham hadde vi vel ikke visst om verken barne- eller aldershjemmet.

Jan som nylig måtte gi tapt for kreften, har inspirert mange til å gi en hjelpende hånd. Nonnene får enda leveranse fra den norske bakeren, Oskar Kristensen som er pensjonert sjømann, har påtatt seg ansvaret for leveringen, og fører tradisjonen videre.

Aktiviteter for barn

Også barn skal få muligheten til adspredelse på dagen, besøkende småfolk kan leke i hoppeslottet, og delta i klovnerier.

– Selve underholdningen for de små skal være rundt klokken tolv, men hoppeteltet skal stå hele dagen, uttaler Irene.

Heidi Synnevåg, eier av Heidis frisørsalonger stiller med både frisør og stol. Det vil koste 10 euro for en klipp. Pengene går uavkortet til barnehjemmet, Heidi sponser lønnen.

– Jeg synes det var et godt formål, og stiller gjerne en av mine ansatte til disposisjon, sier Heidi.

Irene har ved flere anledninger hatt et nært samarbeid med kommune og politi for gjennomføring av arrangementer. Denne gangen er intet unntak. Kommunen stiller blant annet med politi, tjenestefolk, veisperringer og fyrverkeri.

Koordineringsansvarlig på rådhuset Javier Canovas synes det er fint når innbyggere gjør en innsats for å samle folk, både med sosiale og veldedige motiv.

– Kommunen har begrenset budsjett, spesielt i disse trange tider, men vi legger godviljen til for å hjelpe til med praktiske ting, sier han og smiler.

Oppfordrer til solidaritet

Det vil bli avholdt auksjon klokken tre, og folk oppfordres til å komme med både nye og pent brukte gjenstander. I tillegg er det mulig å gi en julegave, hvor verdien skal være rundt tre euro.

– Vi har fått lov til å oppfordre elevene ved skolen på Los Dolces til å gi en frivillig presang, sier Irene.

Det siste året har vært en utfordring med driften av barnehjemmet, som tidligere var et pikehjem. En ny spansk lov tilsier at en ikke kan ha rene gutte- eller pikehjem. Det måtte derfor stenges for ombygging, og bygget er langt i fra ferdigstilt.

– Det er behov for alt fra fliser til møbler og maling. Det haster å få i gang driften igjen, dette er barn som ikke har noe alternativ.  Jeg oppfordrer alle, uansett alder eller nasjonalitet til å stille opp den 21. desember, og vise solidaritet med de aller svakeste, sier Irene engasjert

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter