ITV kontroll av bil blir dyrere

Publisert

En dom fra høyesterett i Valencia regionen betyr at EU-kontroll av bilen vil stige med rundt 10 Euro. Dette er resultatet av en årelang tvist mellom regionale myndigheter i Valencia regionen og det private selskapet som har konsesjonen for å utføre EU-kontroll i Alicante, Valencia og Castellon.

Bakgrunnen for dommen er en avgjørelse gjort av president for Valencia regionen, Alberto Fabra i 2014. Politikeren fra Partido Popular bestemte den gang i forkant av nye valg at prisen på EU-kontrollen skulle settes ned i Valencia regionen. Prisene ble satt ned men saken ble anket til domstolen i Valencia som erklærte priskuttet ulovlig i henhold til den avtale og det regelverk som eksisterer.

Saken ble ikke ferdig behandlet den gangen, den har siden blitt anket og gått som en kasteball mellom Valencia-regionen og selskapet som har konsesjonen. Nå er har domstolen bekreftet at priskuttet PP-politikeren annonserte i 2014 er ulovlig. Man har to måneder på en presentere en ny anke før dommen trer i kraft.

Prisøkningen slår noe forskjellig ut avhengig av om det er en diesel- eller bensin-bil som skal kontrolleres da disse kontrolleres på forskjellig måte med tanke på partikkelforurensning.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter