Hval funnet død ved La Manga

Publisert

En 3,8 meter stor nebbhval ble nylig funnet død på en strand ikke langt fra La Manga (Murcia). Nebbhvalen regnes som en sjelden art i dette kystområdet. Det omkomne dyret skal ha blitt tatt hånd om av veterinærer ved et lokalt senter for bevaring av ville dyrearter. Etter obduksjon antar man at dødsårsaken kan være at dyret har tatt seg for raskt opp til overflaten og omkommet som følge av trykkfallsyke.

Den døde nebbhvalen skal ha blitt oppdaget fredag 27. november på en strand ikke langt fra det populære feriestedet La Manga del Mar Menor. Hvalen ble funnet uten utvendige skader og skal ha blitt tatt hånd om av veterinærer ved det lokale senteret for bevaring av ville dyrearter (Centro de Recuperación de Fauna Silvestre de El Valle). Etter obduksjon antar man at dødsårsaken kan være trykkfallsyke. I følge eksperter er det en forklaring som kan stemme bra for nebbhvalen, fordi det er et sjødyr som gjerne dykker dypt på leting etter mat. Samtidig er den var for seismisk aktivitet, lyd fra båter og annet støy under vann og lar seg lett skremme. I slike tilfeller er det kjent at dyret kan få panikk og svømme for raskt til overflaten.

Undervannsstøy regnes generelt som en av årsakene til at hval søker land. Ved to tilfeller skal det være dokumentert hvalstranding i Spania som følge av militæroperasjoner der fartøyer brukte sonarutstyr (ved Kanariøyene i 2002 og Almería i 2006).

Nebbhvalen som ble funnet ved La Manga var en 3,8 meter lang hunnhval. Dyrearten regnes som sjelden i dette kystområdet. Det er vanskelig å fastsette eksakte tall, men det antas at kun et titalls eksemplarer holder til i havet langs Murcia og Almería.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter