Homofile har skylden for Spanias gjeld

Publisert

En senator fra regjeringspartiet Partido Popular beskylder homofile for at landets statsgjeld har økt. Luz Elena Sanín som representerer Ceuta i Senatet sier til media at gjelden er så høy som den er på grunn av alle subsidiene den forrige PSOE-regjeringen ga til organisasjoner for homofile og lesbiske og til tvilsomme utviklingsprosjekter i Afrika og Sør-Amerika. En partikollega i Kongressen skal kort tid etter ha gått ut og dementert beskyldningene og sagt at uttalelsene ikke representerer partiets offisiell ståsted.

Medlem av Senatet i Madrid, Luz Elena Sanín fra Partido Popular, kom med de kontroversielle uttalelsene etter å ha blitt utfordret av pressen om hvorfor den offentlige gjelden i Spania fortsetter å øke under PP. Til det svarte senatoren at PP-regjeringen har vært nødt til å betale for utgiftene den forrige regjeringen skaffet landet da de subsidierte frivillige organisasjoner for homofile og lesbiske og ga penger til utviklingsprosjekter i Afrika og Sør-Amerika.

«Det var den eneste måten å betale gjelden som sosialist-regjeringen etterlot seg, som ble brukt på tilskudd og subsidier til frivillige organisasjoner, sammenslutninger av lesbiske og homofile, til Zimbabwe, til Mexico for å lære folk å spille et sjeldent instrument…, til å ettergi gjeld til Evo Morales (President i Bolivia)… Uten dette ville vi ikke ha hatt dette økonomiske hullet» sa senatoren.

Partiets kongressmedlem Francisco Márquez (PP), også fra Ceuta, så seg senere nødt til å dementere uttalelsene til kollegaen og forsikre om at dette ikke representerte partiets offisielle oppfatning.

Spanias statsgjeld har fra utgangen av 2007 til midten av 2014 gått fra 380 milliarder euro til over 1000 milliarder euro. I mellomtiden har landet vært gjennom to perioder med økonomisk resesjon, arbeidsledigheten har økt fra 8 prosent til 25 prosent og regjeringen har tatt opp et EU-lån til spanske banker på over 40 milliarder euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter