Hjelpepakke på 10 milliarder Euro

Publisert

Milliarder skal brukes på å hjelpe spanjoler som sliter med høye priser på matvarer og energi. Spanias statsminister Pedro Sanchez annonserte tirsdag en pakke verdt 10 milliarder Euro.

Moms på matvarer skal settes ned. De neste seks månedene fjerner man helt moms på essensielle matvarer som brød, melk, ost, egg, frukt og grønnsaker. Pasta og matolje får momsen halvvert fra 10% til 5%.

Hushold som har mindre enn 27.000 Euro i inntekter vil få en engangs-utbetaling på 200 Euro. Rundt 4.2 millioner husholdninger i Spania er kvalifisert til å motta denne støtten. Forrige gang man gjorde noe slikt var grensen satt på 14.000 Euro.

Regjeringen vil fortsette å subsidiere offentlig transport. Sesongkort vil fortsatt kunne kjøpes med god rabatt. Denne ordningen blir forlenget frem til ut de første seks måneder i 2023.

Dette er den spanske statens tredje runde med støtte-tiltak i kjølvannet av Russlands angrep på Ukrania. Spania importerer mesteparten av sitt energi-forbruk og inflasjon har slått hardt ut for mange husholdninger. Inflasjonen er nå nede på 6.8% siste 12 måneder. Dette er ganske lavt i EU sammenheng men inflasjon og prisøkning på matvarer er langt høyere.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter