Historiske varme-rekorder denne sommeren

Publisert

Meteorologer bekrefter det mange har følt. Årets sommer har vært den varmeste man noensinne har registrert. Snitt-temperaturen på 26 varmegrader er to grader over normalen i juli. Det har falt 60% mindre nedbør enn normalt i regionen i løpet av juli måned. Med det er det også en ny tørke-rekord.

I følge det spanske meteorologiske institutt, AEMET, er målingene denne sommeren høyere enn alt man har målt siden 1950 da man begynte å føre statistikk over dette. Forrige varmerekord var inntil nylig fra 2003.

Høyeste temperatur målt i Alicante provinsen har denne sommeren til nå vært 44.9 varmegrader i Orihuela. Byggebransjen har tilpasset seg situasjonen med å begynne arbeidene tidligere på morgenen og med det unngå den mest ekstreme varmen midt på dagen.

Myndighetene har gått ut med konkrete råd til folk om hvordan man best håndterer situasjonen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter