Gürtel: Dødsfall, selvmord og ulykker

Publisert

Rita Barberás nylige bortgang er bare et av flere dødsfall i korrupsjonssaken Gürtel. I løpet av syv år med avsløringer skal fem andre personer med tilknytning til saken ha omkommet.

Gürtel-saken som er regjeringspartiet Partido Populars største korrupsjonssak har et uvanlig høyt antall dødsfall knyttet til seg, skriver El Plural. I tillegg til Rita Barberá som nylig døde av hjerteinfarkt har fem andre personer omkommet.

Les også: PP-veteran Rita Barberá er død

Blant de fem som er døde er Leopoldo Gómez som var tiltalt i saken og som knyttes til PPs tidligere ordfører i Pozuelo de Alarcón, Jesús Sepúlveda. Gómez som døde i mars i år regnes som en nøkkelperson i denne delen av saken og en mellomann for Sepúlveda.

I tillegg er Isidro Cuberos, Francisco Yáñez og José Martínez Núñez døde, alle med tilknytning til saken.

Den siste personen avisen nevner er María del Mar Rodríguez Alonso som i januar 2015 skal ha tatt sitt eget liv på et hotellrom i Bilbao. Rodríguez hadde status som tiltalt i saken og var gift med PPs senator Tomás Burgos Beteta.

Ved siden av de fem dødsfallene har PPs tidligere kasserer Álvaro Lapuerta (89) ligget i koma etter å ha falt ved to anledninger i 2013. I følge El Plural har barna til den tidligere kassereren omtalt fallene som «merkelige». Fallene kom kort tid etter nye avsløringer i Gürtel-saken der blant annet partiets antatte doble regnskaper ble kjent. Lapuerta skal et halvt år tidligere ha rapportert om trusler mot seg og sin familie til politiet.


Gürtel-saken

Caso Gürtel ble innledet i 2009 og handler om hvordan et nettverk av forretningsmenn og byggefirmaer skal ha finansiert Partido Populars valgkampanjer og bestukket partiets politikere i en årrekke. Til gjengjeld har nettverket, dets firmaer og kontakter, oppnådd kontrakter og oppdragsvirksomhet i forskjellige provinser og kommuner. Ved siden av lederne i nettverket, står en rekke medlemmer av Partido Popular tiltalt i saken.

Les om mer om Gürtel-saken: Bekrefter korrupsjon hos PP

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter