Gratis kondomer til unge i Spania

Publisert

Spania vurderer å tilby gratis kondomer til unge mennesker for å få bukt med den høye forekomsten av seksuelt overførbare infeksjoner. Initiativet kommer på bakgrunn av en betydelig økning i seksuelt overførbare infeksjoner i Europa.

Det mulige tiltaket ble kunngjort av helseminister Mónica García foran senatets helsekomité torsdag.

“Det gir ingen mening å dekke en vaksine for å forebygge en infeksjon, men ikke en metode som kondom”, sa ministeren.

Hun forklarte at departementet vurderte å la kondomer dekkes av det offentlige helsesystemet og være gratis for “unge mennesker med mindre kjøpekraft, som har en betydelig økning i seksuelt overførbare infeksjoner”.

Detaljene i planen er ennå ikke offisielt offentliggjort av regjeringen.

Det spanske nyhetsbyrået EFE melder imidlertid at de gratis kondomene skal gjelde for unge mellom 14 og 22 år, uavhengig av inntekt. Kondomene skal kunne kjøpes på apotek ved hjelp av helsekortet, melder nyhetsbyrået med henvisning til kilder i departementet.

Spanske regioner har myndighet til å håndtere helsespørsmål, så departementet må koordinere med lokale myndigheter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter