Gir ikke opp IKEA-planer

Publisert

Hverken Ikea, Alicante kommune eller regionstyret i Valencia har gitt opp planene om et nytt møbelsenter utenfor sentrum av Alicante. Prosjektet som også innebærer et stort kjøpesenter ble først lansert i 2009 men har grunnet politisk rot, korrupsjon og uregelmessigheter i prosjekteringen blitt utsatt en rekke ganger. En nye plan er nå offentliggjort og vil dersom det ikke kommer nye innsigelser settes ut i livet før sommeren.

Etter at den korrupsjonstiltalte Sonia Castedo trakk seg som ordfører i Alicante i desember har den nye kommuneledelsen jobbet videre med å realisere planene om en Ikea-butikk i Rabasa rett utenfor sentrum av byen. Mandag 16. mars ble byggeplanene offisielt sendt ut til høring der motstandere av prosjektet har fått en frist på 45 dager med å komme med innsigelser.

Dersom den svenske møbelkjeden åpner butikk i Alicante blir det den første på Costa Blanca og det andre i Comunidad Valenciana etter at Ikea i fjor åpnet i Alfafar like utenfor Valencia. Det er imidlertid grunn til å tro at det kan komme nye protester både fra handelsstanden i Alicante by som er redd for å tape kunder til det nye kjøpesenteret og miljøorganisasjoner som mener utbyggingen vil ødelegge viktige naturområder utenfor byen.

Ikea har siden 2009 forsøkt å få bygget et kjøpesenter i Alicante. Prosjektet er imidlertid blitt stoppet av korrupsjon og uenighet blant politikerne i kommunen. Ikea har vært avhengige av et entreprenørfirma som ikke har klart å få godkjennelse til utbygging og der den ene av eierne Enrique Otiz er involvert i flere alvorlige korrupsjonssaker. Partido Populars tidligere ordfører i Alicante, Sonia Castedo, er sammen med utbyggeren en av de som står tiltalt i saken.

Les også: IKEA i Alicante?

Foto: Ikea i Älmhult, Sverige.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter