Fratar søsteren tittel som hertuginne

Publisert

Spanias kong Felipe VI har besluttet å frata prinsesse Cristina tittelen som hertuginne av Palma. Kongens storesøster har lenge vært under etterforskning for bedrageri og skatteunndragelse sammen med ektemannen Iñaki Urdangarin. Kongens beslutning regnes som nok et skritt i retning fornyelse og økt gjennomsiktighet i det spanske kongehuset.

Cristina av Spania skal uavhengig av brorens avgjørelse ha kommunisert til kongehuset at hun sier fra seg tittelen Duquesa de Palma de Mallorca, en tittel hun ble tildelt av sin far Juan Carlos i 1997. Hvorvidt prinsessen nå også vil si fra seg arveretten til den spanske tronen er et annet spørsmål. Både tidligere kong Juan Carlos og Felipe VI har antydet at hun burde gjøre det, men prinsessen har så langt holdt på retten og er nummer seks i arverekken. Kilder innad i det spanske kongehuset sier til avisen El País at dette er en beslutning prinsessen selv må ta.

Les også:

Havner likevel på tiltalebenken

«Korrupsjon må tas ved roten»

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter