Forsvarer seg på TV

Publisert

På tross av at Partido Popular frarådet den avgåtte ordføreren i Alicante fra å stille opp på TV for å forsvare seg, aksepterte den korrupsjonstiltalte politikeren å la seg intervjue i Telecincos mest poulære talk-show, Un Tiempo Nuevo, sist lørdag. 

Sonia Castedo ankom Telecincos studio ikledd en rød kjole, nytt, langt blondt hår, og en holdning mange medier beskriver som skamfull og respektløs. I et klart forsøk på å smiske til seg programlederens støtte, hevdet hun:

-Den eneste grunnen at jeg aksepterte å bli intervjuet, er at jeg har rett til å forsvare meg. Grunnen at jeg gjør det her i Telecinco, er at dere respekterer meg og aldri forvrenger det jeg sier, som andre TV-kanaler gjør.

NEKTER SKYLD 

Sandra Barneda, kjent som en av Spanias tøffeste journalister, svarte:

-Før vi går videre, vil jeg gjøre en ting helt klart: Jeg kommer ikke til å tillate at du bruker Telecinco til å sverte mine kollegaer fra andre kanaler på denne måten. Du er tiltalt for flere korrupsjonssaker, og det er ikke til å komme fra. 

-Vi har et stort problem i dette landet, forsvarte Castedo seg. Er man tiltalt for noe, så tror folk automatisk at en er kriminell, noe som ikke er mitt tilfelle. 

Samtlige journalister til stede, ristet på hodet og flirte. 

-Hvordan er det mulig at du kommer med noe slikt, når vi alle har hørt samtalene dine med flere forretningsmenn, hvor det kommer klart frem at det du har gjort ikke akkurat er lovlig, hevdet en av de. 

-I fem år har pressen vært ute etter meg, og ingen har vært i stand til å bevise noe som helst. Denne uken har jeg nok en gang vært det store temaet. Flere medier påstår jeg kommer hit mot en stor sum penger, noen av de har også fortalt akkurat hvor mye jeg blir betalt. Noe som er latterlig, da jeg stiller opp helt gratis. 

Da programlederen spurte henne om hun kunne sitere noen av disse mediene, hadde ikke Castedo noe svar. 

MELDTE SIN AVGANG PÅ FACEBOOK

Da hun ble spurt om hvorfor hun valgte å bruke Facebook for å annonsere sin avgang, hevdet hun:

-Facebook var den beste måten å annonsere det på fordi det er århundrets sosiale media, og man kan nå flere tusen mennesker på en og samme gang. 

-Men det de fleste synes er så rart, er at du, som så flittig har arrangert pressekonferanser hver gang du hadde noe å si, valgte Facebook ved en viktig anledning som dette?

-En av grunnene er at pressen, som jeg sa tidligere, alltid forvrenger det jeg sier. På Facebook kan jeg selv skrive meldingen til mine mange følgere, og unngå å bli misforstått.

-Hva er det du først og fremt synes journalister flest har misforstått?

-De kaller meg arrogant, politisk ukorrekt, og prepotent, når jeg egentlig ikke er det. 

Hun innrømmet likevel å ha vært politisk ukorrekt ved noen anledninger — men bare fordi hun ble provosert. Hun hevder også at journalistene lyver om at hun ble presset av sitt eget parti til å gå av.

NEKTER PRESS FRA PP

-Dette stemmer overhodet ikke, sa hun selvsikkert. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har savnet støtte fra mitt eget parti. Men det er opposisjonen og pressen som fikk meg til å gå av.

-Men det er du som lyver, sa en av journalistene. Alle vet at det var ditt eget parti som ba deg om å gå. Det vi alle lurer på, er hvorfor det tok så lang tid før du bestemte deg for å endelig forlate rådhuset.

Castedo opplyste at hun hadde besluttet å gå av den 23. desember i fjor på grunn av datteren sin, som da begynte skoleferien og derfor ville unngå å høre sårende kommentarer.

GIR OPP POLITIKKEN 

Selv om Castedo har utdanning som sosiolog, har hun aldri praktisert dette yrket. Hennes eneste arbeidserfaring ved siden av jobben som ordfører, er som kommunikasjonsrådgiver for hennes forgjenger, Luis Diaz Alperi. Da hun ble spurt om hva hun tenker å gjøre i framtiden, sa hun:

-Jeg kommer ikke til å fortsette i politikken, men jeg har flere interessante tilbud på bordet, uten at jeg vil si noe konkret om det. 

Mange tror at hennes opptreden på den lille skjermen kan være starten på en ny karriere som samarbeidspartner i TV, eller som deltaker i et av Spanias mange reality-show. Det kan man ikke se bort fra. På lørdag kveld beviste hun nok en gang at hun trives best i søkelyset, spesielt foran TV kameraet. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter