Føreren i Barcelona-angrepet skutt og drept

Publisert

Den antatte føreren av varebilen i terrorangrepet i Barcelona 17. august skal være skutt og drept av politiet i Catalonia. Etter fire dager på flukt skal gjerningsmannen, identifisert som Younes Abauyaaqoub (22), ha blitt sporet opp og overmannet i byen Subirats i Barcelona-provinsen.

Katalansk politi opplyser til media mandag 21. august at de gjennom foto og fingeravtrykk av avdøde har identifisert den drepte som 22 år gamle Younes Abauyaaqoub. Avdøde er av politiet pekt ut som føreren av varebilen som torsdag 17. august kjørte inn i folkemengden på gågaten Las Ramblas i Barcelona og drepte 13 mennesker og skadet over hundre.

Etter fire dager på flukt ble drapsmannen sporet opp og overmannet i byen Subirats (Barcelona-provinsen) ca. 5 mil vest for Barcelona. I følge opplysninger gjengitt i spanske aviser hadde han på seg et falskt bombebelte og ropte «Allahu akbar» (Allah er størst) da han ble skutt.

 

Kapret bil og drepte føreren

Under flukten fra Las Ramblas skal terroristen ha kapret en bil, drept eieren og kjørt ut av Barcelona. Eieren av bilen er regnet som det 15. offeret etter terrorcellens to angrep i Barcelona og Cambrils (Tarragona).

Les også: Nytt angrep i Catalonia: Fem terrorister drept

I sistnevnte by mistet en kvinne livet etter å ha blitt knivstukket av en av terroristene. Drapsmannen ble senere skutt og drept av politiet. Til sammen fem personer ble drept under angrepet i Cambrils.


Et større angrep avverget

Terrorcellen som politiet mener står bak angrepene både i Barcelona og Cambrils knyttes til et hus i byen Alcanar syd i Tarragona-provinsen (Catalonia). Politiet ble først oppmerksomme på huset etter at det ble totalrasert av en eksplosjon onsdag 16. august.

Eksplosjonen ble først oppfattet som en ulykke. Senere har politiet gjort funn som tyder på at huset var et tilholdssted for terroristene. Politiet mener eksplosjonen i Alcanar fremskyndet terrorangrepet i Barcelona og senere i Cambrils. Større mengder sprengstoff og beholdere med butangass tyder i følge politiet på at et større angrep var planlagt, med bomber plassert på flere steder i Barcelona.

I ruinene i Alcanar har politiet så langt funnet rester etter tre forskjellige personer. Mannen politiet tror rekrutterte terroristene (flere av den under 18 år) skal ha omkommet under eksplosjonen. Han skal ha vært i 40-årsalderen og omtales som imamen fra Ripoll (Girona), navngitt som Abdelbaki Es Satty. I følge opplysningene som er kommet frem i saken har politiet identifisert 12 personer i terrorcellen. Seks av dem er skutt og drept av politiet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter