Forbyr innlands-flyvninger under to og en halv time

Publisert

Spania forbyr noen kortdistanse-flyvninger innenlands som en del av planen for å redusere karbonutslippene. Det er ennå ikke kjent hvor mange flyvninger som faktisk vil bli berørt av restriksjonene.

Flyvninger med et togalternativ som tar mindre enn to og en halv time vil ikke lenger være tillatt, “bortsett fra i tilfeller der det er forbindelse med knutepunktflyplasser som er knyttet til internasjonale ruter”.

Begrensningen er en del av en avtale som Spanias koalisjonsregjering har inngått i kongressen. Landet har vurdert et forbud siden 2021 som en del av sin klimahandlingsplan for 2050.

Det skjer etter at den franske regjeringen i mai 2023 offisielt forbød innenlands-flyvninger for reiser som kan gjøres på mindre enn to og en halv time med tog.

Teksten som de to politiske partiene PSOE og Sumar har blitt enige om, skal også analysere de potensielle konsekvensene av å begrense bruken av privatfly og et EU-direktiv om beskatning av energiprodukter, inkludert parafin som brukes som flydrivstoff.
Hvilke konsekvenser vil forbudet mot kortdistanseflyvninger få?

Rapporten tar hovedsakelig for seg flyvninger til og fra Madrid, og det er lite sannsynlig at mange av disse omfattes av det nåværende forbudet, ettersom Madrid er en internasjonal flyplass.

I likhet med tiltakene som ble innført i Frankrike, kan antallet flyvninger som faktisk påvirkes av tiltakene, være minimalt. Forbudet mot kortdistanseflygninger kritiseres for å være “ineffektivt”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter