Fødselsratene stiger i Spania

Publisert

Nasjonalt institutt for statistikk har nylig publisert tall for blant annet fødselsrater i 2008. Resultatene viser at Spania i fjor hadde det høyeste antall fødsler på nesten 20 år. I gjennomsnitt fødte enhver spansk kvinne 1,46 barn i 2008. Det ble født 518.967 barn i Spania i fjor. Det tilsvarer en økning på 26.440 i forhold til året før.

Nasjonalt institutt for statistikk har nylig publisert tall for blant annet fødselsrater i 2008. Resultatene viser at Spania i fjor hadde det høyeste antall fødsler på nesten 20 år. I gjennomsnitt fødte enhver spansk kvinne 1,46 barn i 2008. Det ble født 518.967 barn i Spania i fjor. Det tilsvarer en økning på 26.440 i forhold til året før. Et av fem barn ble født av en utenlandsk mor. De høyeste fødselsratene i Spania ble i fjor registrert i Melilla, Ceuta og Murcia.

Spanias fødselsrater, målt i antall fødsler per 1.000 innbyggere, var for 2008 11,38. Noe som kvalifiserer til trettende plass i EU. Det fødes flere barn i Spania enn i for eksempel Tyskland, Storbritannia, Italia og Østerrike. Mens det fødes færre barn i Spania enn i for eksempel Irland og Frankrike, som har EUs høyeste fødselsrater.
 
   

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter