Flertallet vil fjerne PPs «kneblelov»

Publisert

Partido Populars kontroversielle lov om borgersikkerhet står for fall bare ett og et halvt år etter at den trådte i kraft. Loven som også kalles «knebleloven» fordi den anses i strid med ytringsfriheten ble trumfet igjennom i fjor, kun støttet av de konservative som da hadde absolutt flertall i kongressen. Etter valget er PPs flertall snudd til mindretall, noe som åpner for at loven kan kalles tilbake. Tirsdag 29. november ble et forslag om å fjerne loven vedtatt med klart flertall av en samlet opposisjon.

PPs lov om borgersikkerhet (Ley de Seguridad Ciudadana) regnes av kritikerne som en ren ordenslov. Loven er av de strengeste i moderne spansk historie og møtte sterk motstand fra opposisjonen da den ble vedtatt. Også Amnesty International har uttalt seg kritisk til loven fordi den i følge organisasjonen begrenser ytringsfriheten ved blant annet at politi, arrestasjoner og høye bøter brukes til å skremme folk fra å demonstrere. Da loven ble fremmet og vedtatt i fjor, lovet opposisjonen at den vil bli fjernet dersom PP mistet flertallet i Kongressen. Det flertallet mistet de ved valget i desember samme år (og ved nyvalget i juni i år). Dermed er prosessen i gang med å endre loven.

Les mer om den omstridte loven: Spania tilbake til «politistaten»

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter