Flere eldre på ferie til Spania

Publisert

Spania og mer sydlige breddegrader frister stadig flere eldre nordmenn. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at det i 2011 blir satt nye rekord for ferieturer utenlands for de mellom 65 og 79 år. Spania er bland landene som er aller mest populære.

Spania og mer sydlige breddegrader frister stadig flere eldre nordmenn. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at det i 2011 blir satt nye rekord for ferieturer utenlands for de mellom 65 og 79 år. Spania er bland landene som er aller mest populære.

I 2010 reiste 380 000 nordmenn i nevnte aldersgruppe til ferie til Syden, mens det reiste 370 000 nordmenn i de tre første kvartalene i fjor. Anslagsvis vil det endelige tallet altså bli ca. 400 000 personer i alderen over 65 år som reiste utenlands i 2011 og det er et veldig høyt tall med tanke på at 2010 også var et rekordår sammenlignet med tidligere.
– Eldre er den gruppen som er i størst vekst i reiselivet, sier daglig leder hos turoperatøren Active Travel Norway, Jan Sveen i en kommentar.

Skreddersøm
Flere turoperatører, blant annet Active Travel Norway, satser nå på rene charterturer for eldre. Turene går fra flere flyplasser i Norge og det er satset ekstra overfor pensjonistene i Nord Norge. Det viser seg at terskelen for å reise utenlands er mye lavere om de eldre kan ta direktefly fra hjemstedet og til den utenlandske destinasjonen. Det dreier seg om skreddersøm som gir de reisende trygghet og mange etterspør hvilken hjelp man kan få ved eventuell sykdom. Disse reisene for eldre tilretteleggesmed egne guider og turledere som snakker språket. Det gir de eldre en ekstra trygghet.
Bladet ”Vi over 60” har for lengst kastet seg på reisetrenden for eldre og kan i år tilby over 100 forskjellige reiser til inn- og utland i 2012.

Spania er populært
– Vi har hatt en merkbar økning i antall som reiser på våre turer de to siste årene. De fleste velger utenlandsturene, opplyser markedssjef i ”Vi over 60”, Eirin J. Hagesæter til Spaniaposten.
I år vil ”Vi over 60” blant annet arrangere langtidsferie på Lanzarote og tur til Santiago de Compostela.
– Lanzarote er vår mestselgende langtidsdestinasjon og pilegrimsturen til Santiago de Compostela selger også svært godt. Det gjør også elvecruise og mange andre turer, påpeker Hagesæter.
 

Av: Jon Henriksen

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter