Flere «blå» strender en noensinne

Publisert

Stadig flere av Spanias badestrender får den internasjonale miljø- og kvalitetsgarantien Blått flagg. I år er hele 577 strender tildelt flagget, noe som ikke bare slår rekorden fra i fjor men også betyr at Spania fremdeles topper listen over land i verden med flest godkjente strender.

Miljøsertifisering av strender og marinaer gjøres av Foundation for Environmental Education (FEE) og er et av flere programmer organisasjonen har for å promotere bærekraftig utvikling på verdensbasis. For å få det blå flagget må man søke om godkjennelse og oppfylle en rekke krav knyttet til bevaring av natur, vannkvalitet, gode servicetilbud og god opplysning til publikum, samt universell utforming av strendene slik at de er tilgjengelige for alle som ønsker å bruke dem.

Med sine 577 flagg (fire mer enn i fjor) topper Spania nok en gang listen over land i verden med flest strender som får flagget. På plassene bak Spania kommer Tyrkia (436), Hellas (395), Frankrike (379) og Portugal (299).

Alicante med Costa Blanca er blant provinsene med flest godkjente strender, til sammen 59. Steder som Orihuela, Elche, Torrevieja, Alicante og Benidorm har flest godkjente strender, men også mindre steder som Altea og Alfaz del Pi er på listen.

Ved siden av sertifisering av badestrender gis det også Blå flagg til marinaer og båthavner. Her har Spania ikke helt klart å følge opp like godt som med badestrender og har siden i fjor gått tilbake fra 108 til 101 havner. Spania er likevel tredje best på listen over land med sertifiserte havner, kun overgått av Nederland (112) og Tyskland (106).

I Norge er det til sammenlikning gitt Blått flagg til 12 strender og 5 havner.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter