Fire spanjoler blant verdens ti beste kokker

Publisert

Den prestisjetunge gourmetpublikasjonen Restaurant Magazine har offentliggjort sin årlige liste over verdens 100 beste restauranter og kokker. Fire spanske restauranter og deres kjøkkensjefer figurerer på de ti beste plasseringene. Nytt av året er at danske Noma, med kjøkkensjef René Redzepi spissen, tar førsteplassen, etter å ha fått tredje plass i fjor. Det er første gang en skandinavisk restaurant får topplasseringen.

På andre plass finner vi Ferran Adria og hans verdensberømte El Bulli, som i fjor, som så mange ganger tidligere, fikk førsteplassen. Etter britiske Heston Blumental og restauranten The Fat Duck, finner vi Juan Roca og hans restaurant Can Roca på fjerdeplass. Etter han følger Andoni Luis Aduriz med restauranten Mugaritz. Den siste spanjolen på listen over verdens ti beste kokker er Juan Mari Arzak og restauranten Arzak, som i år havnet på niende plass.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter