Fire druknet da migranter ble kastet av båt

Publisert

29. november dukket det opp en hurtiggående motorbåt på stranden i San Fernando (Cadiz), og strandgjestene ble vitne til at de fleste av passasjerene ble kastet ut i sjøen ca. 25 meter fra land. Fire av dem druknet.

Hendelsen skjedde rundt kl. 12.30 onsdag og ble filmet av et vitne på land. Etter å ha satt av totalt 27 migranter forlot tremotorbåten kysten i høy fart. Båten ble senere sett sette av ytterligere åtte migranter på stranden i Sancti Petri, ifølge vitnesbyrdet under knivstikking. Det melder avisen El Mundo.

Til tross for redningsforsøk fra surfere og andre i nærheten, druknet fire av migrantene i San Fernando. De var tydeligvis ikke i stand til å svømme. Ytterligere tre personer måtte legges inn på sykehus, mens de resterende 28 migrantene ble brakt til flyktningmottaket i San Roque.

Båten som ble brukt, er av samme type som de som brukes av narkotikasmuglere i Gibraltarstredet. Det dreier seg om en ultrarask tremotorbåt som er forbudt i Spania, og som nå ikke bare brukes til narkotikasmugling, men også til menneskesmugling.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter