Fire døde etter mobiltelefon eksploderte

Publisert

Batteriet i en mobiltelefon som eksploderte under lading i sofaen, forårsaket brannen som tok livet av en familie på fire i helgen.

Det viser den foreløpige etterforskningen utført av Guardia Civils teknikere.

I utgangspunktet tydet etterforskningen på at det var en elektrisk sparkesykkel som eksploderte og forårsaket brannen. Etter en undersøkelse av brannstedet utelukker brannteknikerne den hypotesen.

I stedet antyder de at et mobiltelefonbatteri som ble ladet og plassert i en sofa i første etasje, forårsaket den fatale brannen klokken 8 søndag morgen.

På eksplosjonstidspunktet spredte brannen seg svært raskt i det toetasjes huset i calle Fernando Martín 20 i Guillena, nord for Sevilla. Det var mange gjenstander på stedet som bidro til den raske spredningen av brannen.

Alle vinduene i huset hadde gitter, noe som gjorde det umulig for familiemedlemmene å komme seg ut.

Familien som omkom, var velkjent og godt likt i lokalsamfunnet. De hadde jobbet i fruktbransjen hele livet.

Nødetatene fant likene av foreldrene José Antonio Rendón (47) og Antonia Hidalgo (52) i første etasje. I første etasje ble likene av Adrián, 16, og José Antonio, 20, funnet.

Brannen i Guillena er den alvorligste i år, etter brannen i Valencia i februar, som krevde ti menneskeliv.

Eksplosjonen av mobiltelefonbatterier er en sjelden hendelse. Ifølge eksperter har litium-ion-batterier eksplodert hovedsakelig på grunn av en feil i kontrollenheten. Det har ført til at batteriet har fått så mye ladning at det har blitt overladet, og cellene kollapser.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter