Åtte måneders fengsel for å prompe på politiet

Publisert

En mann fra Galicia er dømt til åtte måneders fengsel for å ha latt tarmgassene gå i møte med politiet. Hendelsen oppstod da politiet dukket opp på baren der mannen angivelig hadde vært involvert i bråk. Mannen skal ha nektet å legitimere seg, med den begrunnelse at ingenting hadde skjedd annet enn at han selv «hadde luft i magen». Han skal deretter ha prompet kraftig foran politiet på en måte retten omtaler som «høylytt».

Det noe uvanlige opptrinnet går tilbake til juli 2016 og skal ha funnet sted i Chantada i regionen Galicia i Nord-Spania. Ved siden av den høylytte flatulensen skal mannen ha oppført seg truende overfor betjentene fra Guardia Civil, ropt ukvemsord og sagt han skulle drepe dem. Han skal også ha grepet fatt i den ene av betjentene og skadet håndleddet hans.

Det hele endte med at mannen ble anmeldt og tiltalt for «angrep på offentlig myndighet» (delito de atentado contra la autoridad). Aktoratet skal først ha bedt om ett års fengsel, men skal senere ha gått med på åtte måneder. Mannen har i følge spanske aviser godtatt straffen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter