Fagforeningstrøbbel for Norwegian

Publisert

Fagforeningen Union Sindical Obrero (USO) har anmeldt Norwegian og bemanningsselskapet Adecco til det spanske arbeidstilsynet for lovstridig vikarbruk.

Fagforeningen Union Sindical Obrero (USO) har anmeldt Norwegian og bemanningsselskapet Adecco til det spanske arbeidstilsynet for lovstridig vikarbruk.

Flyselskapet, som har operert i Spania siden 2012, har ikke kabinpersonell som er direkte ansatte ved flyselskapets baser i Spania. I stedet har selskapet siden oppstarten i landet benyttet seg av 375 midlertidige ansatte som er leid inn gjennom vikarbyrået Adecco.

Dette mener den spanske fagforeningen USO er et forsøk på svindel og har nå valgt å anmeld både Norwegian og Adecco til det spanske arbeidstilsynet. Fagforeningen sier i en pressemelding den 16. oktober at det er lovstridig å benytte seg av midlertidige ansatte for å utføre faste funksjoner, og at den nå tar rettslige skritt for å tvinge flyselskapet til å omgjøre kontraktene til faste ansettelser.

Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nilsen, vedgår at flyselskapet benytter seg av midlertidige ansatte, men påpeker at kabinpersonalet vil få tilbud om fast ansettelse når det viser seg at de spanske basene er økonomisk bærekraftige.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter