Færre skilsmisser under karantenen

Publisert

Antallet skilsmisser og separasjoner falt med 44% i årets andre kvartal, perioden april til og med juni. Tallet kommer fra domstolen i Alicante-provinsen.

Man har lenge antatt at antallet skilsmisser ville øke. Samlivsproblemer blir trolig forsterket av at man må bruke mer tid sammen enn vanlig i tillegg til det stresset karantenen har ført på folk privat og i jobbsammenheng. Spanjoler flest bor i små leiligheter og tilbringer normalt store deler av døgnet utenfor hjemmet.

Advokater og folk i retten mener at fallet på 44% neppe skyldes at folk har blitt bedre venner. De peker på «paralyse» i rettsvesenet som følge av karantenen. Rettssaker og byråkratiet rundt retten har nesten stått stille eller gått på halv maskinen mens Spania var i karantene, etterpå har det vært sommerferie og fortsatt tiltak som begrenser folks muligheter til å samles og jobbe som normalt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: