EUs felles reiseregler kan presse Norge til å endre reiseråd

Publisert

Ministre fra 27 EU-land har blitt enige om et felles «farge-system» for å samkjøre reise-restriksjoner og krav til karantene og obligatorisk Covid-testing. Etter det nye systemet deles statene opp i et hundretalls regioner som klassifiseres rødt, orange eller grønt. Regioner eller stater markeres i grått når smittedata eller antall tester ikke tilfredsstiller de krav man har blitt enige om.

EU er enige om at krav om karantene bare skal gjelde for «ikke-essensiell» reise-virksomhet. Reiser knyttet til jobb eller familie skal unntas krav om karantene selv om man kommer fra et område som er listet rødt. Norge har pr i dag ikke slike unntak men praktiserer reise-anbefalingene svart/hvitt.

EU vil publisere «reise-kartet» i løpet av neste uke, da data som blir underlaget for dette nye verktøyet allerede er offentlig tilgjengelig.

Tiltaket kommer i det man ser antallet nye smittede øker utover høsten og vinteren. Formålet er å unngå de ofte lite logiske tiltak man har sett enkelt-stater har innført. Den norske statens manglende forståelse for store regionale forskjeller i Spania har blitt kritisert av de tusener nordmenn som oppholder seg i landet. Valencia-regionen, som inkluderer Alicante-provinsen, har stort sett hatt Spanias laveste smittetall undre hele pandemien. Madrid-regionen og enkelte regioner i nord og nord-øst er de som har dratt snittet for Spania opp.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: