Etter 656 år får også kvinner slippe inn på universitetet, men bare kristne spanske

Publisert

En av Spanias eldste akademiske institusjoner, , vil nå avslutte sin 656 år gamle regel om å bare slippe inn menn.

Det åpner dog ikke universitet for alle, man må nemlig være praktiserende katolikk med spansk blod for å få studere her. Man må være døpt i troen og komme med en skriftlig attest på at man er troende og praktiserende.

Universitetet ble stiftet i 1364 av kardinalen Gil Alfvared De Albornoz. Ideen hans var å ha et spansk universitet i Bolonia (Italia) som fulgte modellen fra Salamanca hvor man finner Spanias og Europas, eldste universitet.

Real Colegio de España har frem til nå vært forbeholdt bare mannlige studenter. Tradisjonen man har holdt på i 656 år faller nå bort og man har satt opp en egen stipend-ordning for kvinner som ønsker å studere ved den prestige-fylte institusjonen.

«The Times» omtalte nesten hundre år tilbake (1923) universitetet som «En spansk oase midt i gamle Bolonia».

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: