Ett års fengsel for Twitter-sjikane av homofile

Publisert

En mann fra Asturias i Nord-Spania er dømt til ett års fengsel for hatytringer mot homofile. Mannen skal i 2014 ha lagt ut en Twitter-melding der han mente at den kjente spanske poeten Federico García Lorca fortjente å død, fordi han var en «maricón» – det vil si homofil i nedsettende betydning. Utsagnet er av retten tolket som et generelt angrep på homofile.

Domfelte skal i retten ha unnskyldt seg og hevdet at utsagnet kun var rettet mot personen Lorca og ikke homofile som sådan. Mannen som ble dømt av domstolen i Avilés (Asturias) den 17. september i år skal ha begrunnet den tvilsomme Twitter-meldingen med at han alltid hadde hatt et anstrengt forhold til den spanske poeten. Dette fordi han som barn ble tvunget til å fremføre Lorca-diktet «Las tres hojas» på skolen – mens klassen lo av ham. Mannen var også tiltalt for andre utsagn av liknende karakter, men ble ikke dømt for disse. I tillegg til fengsel i ett år må domfelte betale en bot på 1.080 euro.

Federico García Lorca var en spansk poet og dramatiker som ble henrettet av fascister i 1936. Drapet regnes som et av de fremste symbolene på råskapen som gjorde seg gjeldene under Den spanske borgerkrigen (1936-1939). Omstendighetene rundt dødsfallet og hvor Lorcas grav befinner seg er fremdeles uklare. Hans politiske holdninger og legning som homofil regnes som årsak til henrettelsen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter