ETA ber om unnskyldning til ofrene for terror

Publisert

Den baskiske separatistgruppen ETA ber om unnskyldning til ofrene for organisasjonens terrorhandlinger. I en skriftlig uttalelse til media vedkjenner gjenværende medlemmer seg å ha påført folk «ubotelig skade» og at dette også har gått utover uskyldige sivile hvis “personer og deres familier” de ber om unnskyldning til. Uttalelsen kommer kort tid før organisasjones annonserte oppløsning, ventet å skje en gang i løpet av mai eller juni.

En uforbeholden unnskyldning fra ETA til ofrene for terror har ved siden av gruppens oppløsning og innlevering av våpen vært et av kravene fra spanske myndigheter for videre forsoning i Baskerland.

I begynnelsen av april i år annonserte de gjenværende medlemmene i ETA at organisasjonen ville bli formelt oppløst i nær fremtid. Noen konkret dato for avviklingen ble ikke gitt, men vil trolig skje en gang i mai eller juni.

Den endelige oppløsningen av organisasjonen har vært ventet siden oktober 2011, året da gruppens gjenværende medlemmer erklærte endelig slutt på de voldelige aksjonene. Etter det har mekling mellom politiske partier i Spania og ETA ført til innlevering av våpen og eksplosiver. ETA har imidlertid ønsket å vente med en endelig oppløsning i håp om å styrke sin posisjon i forhandlinger om bedre soningsbetingelser for ETA-fanger i spanske og franske fengsler. ETA (Euskadi Ta Askatasuna) skal siden etableringen i 1958 ha tatt livet av mer enn 820 mennesker og skadet tusenvis.

Les mer om ETA og fredsprosessen i Baskerland: ETA annonserer endelig oppløsning

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter