Enighet om ny terrorlov

Publisert

Spanias to største politiske partier er blitt enige om en ny lov mot terror. Mandag 2. februar skrev statsminister Mariano Rajoy fra Partido Popular og opposisjonsleder Pedro Sánchez fra PSOE under på en avtale som blant annet skal gjøre det mulig å intensivere jakten på terrorister i sosiale medier. Loven har til hensikt å forhindre «jihadistiske» terrorangrep av typen man så eksempel på i Paris i begynnelsen av januar.

Den nye loven mot terror i Spania innebærer at det skal bli enklere å få tatt såkalte «ensomme ulver» som jobber og planlegger terrorangrep alene. Det innføres også regler som kriminaliserer finansieringen av terrorisme, formidling av terrorisme eller oppfordring til å begå terrorhandlinger i sosiale medier på Internett. I tillegg åpnes det for at nettsider som legitimerer hellig krig skal bli overvåket.

Avtalen skal være den fjerde mot terror inngått mellom partiene PP og PSOE de siste 30 årene. Til forskjell fra de tre foregående er det nye tiltaket ikke motivert av kampen mot den baskiske separatistgruppen ETA, men rettet spesielt mot det som omtales som «jihadistisk» terror.

Les også: Strengere lover mot terror

Foto: Spanias statsminister Mariano Rajoy fra PP og PSOEs partileder Pedro Sánchez (t.h.) skriver under den nye avtale mot terror (El Mundo, 2. februar 2015).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter