Endelig dom mot monsterhotell

Publisert

El Algarrobico, et hotell med 411 rom og 21 etasjer i strandlinjen i naturparken Cabo de Gata (Almería), har fått endelig dom mot seg fra spansk høyesterett. Det melder Greenpeace España. Organisasjonen som fra dag én har kjempet mot byggingen takker sine støttespillere for hjelpen og erklærer endelig seier over regionsmyndighetene i Andalucía og den spanske regjeringen som i sin tid godkjente hotellplanene. Høyesterett har en gang for alle slått fast at hotellet er ulovlig bygget i vernet natur, klassifisert som «ikke-utbyggbart område».

Det finnes ingen juridisk mulighet for myndighetene til å gjøre annet en å rive hotellet ved Playa del Algarrobico i Almería. Det skriver Greenpeace i Spania på sine nettsider. Etter 11 års kamp har høyesterett en gang for alle slått fast at hotellet ble ulovlig bygget, i det som er vernet natur i Parque natural del Cabo de Gata-Níjar.

Det halvferdige bygget er blitt sett på som selve symbolet på hvordan spanske kystområder opp gjennom årene er blitt ødelagt av utbygging og har derfor vært en viktig prinsippsak. I tillegg til det enorme hotellkomplekset var det planlagt seks andre hoteller i samme område, samt en helikopterhavn og en golfbane.

El Algarrobico er i dag praktisk talt ferdigstilt, skriver Greenpeace, men kan aldri tas i bruk. Riving er i følge organisasjonen eneste løsning, først og fremst fordi bygget er ulovlig satt opp men også fordi man ved en riving kan resirkulere 98 prosent av materialene og at prosjektet alt i alt innebærer 400 nye arbeidsplasser. Riving vil også åpne for at stranden Algarrobico og naturen i område igjen kan bli allemannseie og er en seier i kampen for en mer bærekraftig turisme i Spania.

Les også: PP vil ikke betale for rivningen av El Algarrobico

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter