En høyst lønnsom affære

Publisert

Noe er fullstendig galt når korrupsjonstiltalte politikere tjener store summer på å fortelle sin historie på prime time TV. Noe er galt når de samme personene blir tilbudt jobb i populære TV-programmer mot skyhøye lønninger ærlige arbeidsfolk bare kan drømme om.

For noen år tilbake da Marbellas ordfører, Julian Muñoz, ble tvunget til å gå av på grunn av en rekke korrupsjonsskandaler, ble han invitert til å forsvare seg i morgenprogrammet ‘Ana Rosa’. Intervjuet ble annonsert flere ganger daglig uken før, som om dette var årets store begivenhet.

På tross av at Muñoz ble tatt i å lyve gang på gang på de mange pressekonferansene han flittig arrangerte før sin avgang som ordfører, slukte millioner av TV-seere forklaringen hans om hvordan han var offer for misunnelige politikere og forretningsfolk som ønsket å se en slutt på hans politiske karriere. Folk flest beundret den tidligere kelneren, som hadde ‘jobbet’ seg opp og eide flere luksuriøse herskapshus, dyre biler, hadde en bankkonto med mange millioner og en verdensberømt elskerinne – i dette tilfellet sangerinnen Isabel Pantoja.

Etter hans ‘premiere’ i ‘Ana Rosa’, ble Muñoz en flittig gjest på TV. Betalingene han mottok, tillot han å fortsette et liv i luksus selv etter at pengene sluttet å komme inn fra rådhuset. Populariteten hans økte dag for dag, og hver gang han skulle i retten ble han møtt av en stor gruppe ‘fans’ som ba om autograf. Muñoz spilte rollen sin så godt, han kunne ha unnsluppet straff. Men hans hevngjerrige kone som ikke tilga han forholdet til Pantoja, sto fram på TV – mot en stor sum penger – og hevdet at Muñoz ved flere anledninger hadde kommet hjem med store svarte søppelposer full av pengesedler. Noe som resulterte i millionbøter og flere års fengsel for den avgåtte ordføreren.

Sonia Castedo, den avgåtte ordføreren i Alicante, tiltalt for flere korrupsjonssaker, følger utvilsomt i Muñoz sine fotspor. Hennes opptreden i Telecincos, Un Tiempo Nuevo, for et par uker siden, ble fulgt av millioner som satt klistret til skjermen og hørte på at Castedo forsvarte seg. En opptreden som hun, ifølge El Mundo, ble betalt 200 000 euro for. På tross av at Castedo løy mer enn hun snakket sant, økte populariteten hennes betydelig. I likhet med Muñoz, behersker Castedo TV-kameraet veldig godt, og hun har en stor evne til å overbevise når hun forklarer hvordan hun, blant annet, greide å finansiere luksusvillaen sin på ærlig vis. Da hun møtte opp til retten noen dager etter intervjuet, ble hun møtt av en gruppe mennesker som overrakte henne en stor bukett blomster og strødde roseblader foran føttene hennes.

For Telecinco, er Castedo gull verdt. Derfor vurderer TV-kanalen nå å gi henne jobb i et av Spanias mest populære program, ‘Salvame’. Programmet sendes på direkten hver ettermiddag fra klokken fire til åtte, og blir presentert av en rekke kjendiser som snakker om sine erfaringer foran et publikum som ikke akkurat kan karakteriseres for sitt høye kultur- og utdanningsnivå. Her vil Castedo kunne fortsette å forsvare seg i et program hvor årslønnen utgjør en formue.

 Selv om den korrupsjonstiltalte politikeren sikkert hadde foretrukket å jobbe i et program med høyere prestisje, som Un Tiempo Nuevo, kommer Castedo utvilsomt til å akseptere om hun får et konkret tilbud på bordet. Det er til syvende og sist penger det handler om. Tilbudet vil nok ikke la vente på seg. For dette kan bli en høyst lønnsom affære. 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter