Eks-president kan bli tiltalt i ny sak

Publisert

Partido Populars tidligere president i Comunidad Valenciana, Francisco Camps, er på nytt under etterforskning for bedrageri. Saken gjelder Formel 1-billøpet som i flere år ble arrangert i Valencia og som har påført regionen milliongjeld. Etter at Camps som følge av korrupsjonsanklager ble tvunget til å trekke seg som president i 2011, så regionsadministrasjonen seg nødt til å si fra seg arrangementet. Det siste offisielle European Grand Prix-løpet ble arrangert i 2012.

I følge etterforskerne i saken skal Camps har bidratt til at det private firmaet Valmor Sport ble opprettet for å drifte Formel 1-arrangementet uten hverken å ha løyve til bedriften eller den rette kompetansen. Firmaet skal ha blitt opprettet kun kort tid før avtalen med Formel 1-sjefen Bernie Ecclestone ble inngått.

I løpet av få år hadde firmaet pådratt seg ubetalte regninger for nærmere 50 millioner euro, en gjeld regionsadmnistrasjonen senere overtok i sin helhet mens firmaets ansvarlige gikk fri. Camps som introduserte Formel 1-løpet i Valencia i 2008 risikerer å bli tiltalt for å ha misbrukt stillingen som president og for bedrageri i forbindelse med opprettelsen av Valmor Sport. Den siste offisielle European Grand Prix F1 ble arrangert i Valencias gater i 2012. Etter det måtte regionsadministrasjonen si fra seg arrangementet av hensyn til den offentlige økonomien.

Les også: Vil frata Camps (PP) ærestittel

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter