Droner skal gjøre strendene sikrere

Publisert

Små fjernstyrte farkoster kan i fremtiden bli en del av badevakttjenesten ved spanske strender. Et unikt prøveprosjekt der droner skal hjelpe badevaktene med å redde liv er lansert i samarbeid med den britiske mobiloperatøren Vodafone. Hensikten med prosjektet er å nå raskere ut til folk med livbøyer når de har havnet i problemer.

En drone vil kunne nå ut til en person i nød på en brøkdel av tiden sammenliknet med dagens tradisjonelle redningstjeneste, heter det i en pressemelding fra selskapet Vodafone. Det er ikke meningen at dronene skal erstatte vanlige badevakter, men når redningsmannskapene når frem har dronen allerede vært der og sluppet ned den første livbøyen. Dette vil kunne bidra til å redusere antallet drukningsulykker i Spania, et problem som i gjennomsnitt krever rundt 400 menneskeliv i året, sier selskapet.

Fem strender på forskjellige steder i landet er valgt ut til pionerprosjektet: Cabopino (Marbella), Ribadesella (Asturias), Isla (Cantabria), Cartagena (Murcia) og Benalmádena (Málaga). Strendene har fått tilsendt hvert sitt team av spesialtrenede badevakter som skal fjernstyre dronene. Prosjektet startet 16. juli og varer frem til 15. september. Deretter vil man vurdere om de førerløse flyene i fremtiden skal bli en permanent del av badevakttjenesten ved spanske strender.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: