10.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Dømt til å twitre dom mot seg selv

Provinsdomstolen i Sevilla har dømt en mann for å ha kommet med ærekrenkelser på Twitter. Som straff har domstolen bestemt at mannen må formidle dommen mot seg selv i det samme nettsamfunnet. Mannen som skal ha kommet med ubegrunnede beskyldninger mot en annen, må twitre dommen hver dag i 30 dager fra den samme Twitter-kontoen. Sanksjonsmåten som først ble vedtatt i lavere rettsinstans vekker oppsikt både i og utenfor Spania. Mannen som er idømt «leksen» skal, på Twitter, ha antydet at han ikke kommer til å oppfylle dommen, men vil anke saken til høyere rettsinstans.

Mannen som har fått den uvanlige straffen er i følge den spanske nettavisen Eldiario.es advokaten og forretningsmannen Luis Pineda som leder organisasjonen Asociación de Usuarios de Servicios Bancarios (Ausbanc). I sine Twitter-meldinger skal han ha kommet med ubegrunnede beskyldninger om bedrageri og korrupsjon mot lederen av forbrukerorganisasjonen FACUA-Consumidores en Acción, Rubén Sánchez.

Dommen mot Pineda som falt i spansk tingrett i november i fjor ble fredag 11. september stadfestet i provinsdomstolen i Sevilla, Audiencia provincional. Forretningsmannen må dermed som oppreisning for motparten twitre dommen mot seg selv hver dag i 30 dager fra den samme Twitter-kontoen. I tillegg må han betale vedkommende en erstatning på 4.000 euro for ærekrenkelser. Pineda skal, på Twitter, ha antydet at han ikke kommer til å oppfylle dommen, og vil etter alt å dømme anke saken til høyere rettsinstans.

 

Relaterte saker

- Advertisement -