Derfor heiet spanjolene på Nick Clegg

Publisert

Spanjolene ville at statsministerkandidaten Nick Clegg skulle vinne parlamentsvalget i Storbritannia slik at han og hans spanske kone, Miriam González Durántez, kunne flytte inn i statsministerboligen ”Downing Street 10”.

Miriam González Durántez (født 1968) er fra Olmedo i provinsen Valladolid i Spania. Faren hennes, José Antonio González Caviedes, var borgermester i Olmedo og jobbet som senator i Valladolid fra 1989 til 1996.  

Spanjolene ville at statsministerkandidaten Nick Clegg skulle vinne parlamentsvalget i Storbritannia slik at han og hans spanske kone, Miriam González Durántez, kunne flytte inn i statsministerboligen ”Downing Street 10”.

Miriam González Durántez (født 1968) er fra Olmedo i provinsen Valladolid i Spania. Faren hennes, José Antonio González Caviedes, var borgermester i Olmedo og jobbet som senator i Valladolid fra 1989 til 1996.  

Miriam González studerte jus ved Universitetet i Valladolid. Senere vant hun et etterudanningsstipend til universitetsinstituttet ”Europa-colleget” i Brugge i Belgia. Der møtte hun Nick Clegg (født 1967) som studerte politisk filosofi. Tidligere hadde han studert arkeologi og sosialantropologi ved Universitetet i Cambridge i England.

González og Clegg bodde lenge sammen i Belgia før de bestemte seg for å gifte seg i 2000. Siden da har de fått tre gutter. Siden barnene fikk etternavnet til Clegg insisterte González på at de skulle ha spanske fornavn, Antonio, Alberto og Miguel. Hun selv har tradisjonen tro beholdt pikenavnet sitt. Gonzalez er katolsk, og selv om Clegg har sagt at han ikke er troende, har de blitt enige om å oppdra barna som katolikker.

Også foreldrene til Clegg er fra forskjellige land. Moren hans er nederlandsk, mens faren har russiske og tyske aner. I tillegg til engelsk snakker Clegg flytende nederlandsk, fransk, tysk og spansk. Nå bor familien på fem i England.

González
Miriam González er partner i det internajonale advokatfirmaet ”DLA Piper”  som har hovedkontor i London, og hun jobber som sjef ved avdelingen for internasjonal handelsrett. Tidligere har hun jobbet for både EU og den britiske regjeringen som rådgiver for handelsrett, økonomiske forhold og Midtøsten. Hun er ansett å å være en ekspert på EU-rett og var med å lage boken ”Regulatory Aspects of the WTO Telecoms Agreements”.

Clegg
Nick Clegg sitt fulle navn er Nicholas William Peter Clegg. Siden desember 2007 har han vært leder for det britiske partiet Liberaldemokratene. Nå er han visestatsminister og parlamentsmedlem for valgdistriktet Sheffield Hallam.

11.mai ble han utnevnt til visestatsminister i koalisjonsregjeringen mellom Det konservative parti og Liberaldemokratene. Koalisjonsregjeringen ledes av statsministeren David Cameron.

Parlamentsvalget i Storbritannia 2010
Under parlamentsvalget hadde ikke Clegg store vinnersjanser. Kampen var nærmest på forhånd bestemt å stå mellom sittende statsminister Gordon Brown og Det konservative partiets kandidat David Cameron. Dette tok en ny vending etter den første TV-debatten mellom de tre kandidatene i april 2010, hvor Clegg gjorde det svært bra. Han ble kåret til vinneren av debatten og partiet hans steg på meningsmålingene. En undersøkelse gjennomført av avisen ”The Guardian” viste at Liberaldemokratene steg 10 prosentpoeng på meningsmålingene på bare én uke.

I forbindelse med valget ble Sarah Brown (gift med Gordon Brown, tidligere statsminister i Storbriannia) og Samantha Cameron (gift med Storbritannias statsminister David Cameron) ofte sett i media, og søkelyset ble også satt på Miriam González.

Hun gikk ut offentlig og at hun var ”villig til å hjelpe til” i kampanjen, men at hun til forskjell fra Samantha Cameron, ikke ville sette jobben og familien til side for å bidra i kampanjen. Da en spansk avis spurte henne om hun var villlig til å slutte å jobbe, svarte González ”hvis Nick var statsminister og jeg var nødt til å gi opp jobben min for å støtte landet ville jeg ikke hatt noe problem med å gjøre det”. Ettersom Clegg ikke vant har hun bekreftet at hun vil forsette å jobbe i DLA Piper.

”Vise-førstedame”
Spanjolene og den spanske pressen hadde en drøm om at Clegg skulle vinne parlamentsvalget slik at paret kunne flytte inn i ”Downing Street 10”. Nå trøster de seg med at Miriam González er ”vise-førstedame” i England og at Clegg og González ofte er å se på besøk i statsministerboligen hvor de tre Clegg-barna er blitt kjent med Cameron sine barn. 

Da det enda var usikkert hvem som kom til å vinne parlamentsvalget og spanske journalister spurte henne hva hun tenkte om at hun kanskje kunne bli førstedame i England svarte hun: ”Førstedamen i Storbritannia er Dronningen”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter