Covid-passet blir obligatorisk i desember

Publisert

I begynnelsen av desember vil restauranter og barer måtte kreve at de besøkende kan legge frem et gyldig vaksine bevis. Regionens sykehjem har allerede krevd dette en stund for besøkende utenfra.

President for Valencia-regionen, Ximo Puig, har signalisert at den nye ordningen vil tre i kraft i tide for utfartshelgen rundt 6. – 8. desember, altså Spanias grunnlovsdag og Inmaculada Concepción (Marias unnfangelsesdag).

Bruken av Covid-pass vil variere blant Spanias autonome regioner. Pr. 23. 11 er det i bruk i Katalonia, Galicia og Balearene. Valencia-regionen, Castilla og Leon samt Murcia vil utreder implementeringen pr dags dato.

Utelivsbransjen og restaurantene ber nå de regionale myndighetene om klarhet i det nye regelverket man har signalisert vil komme. Bransjen trenger tid for å lære opp sine ansatte blant annet så de kan avvise de som vil komme med falske vaksine-sertifikater.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter