Costa Blanca populær i påsken

Publisert

Sommerlige tilstander med mulighet for sol og bading har gjort Costa Blanca til et populært reisemål i påsken. Fra skjærtorsdag til første påskedag var hotellene langs kysten nær fullbooket. Høyest andel reservasjoner hadde hotellene i Benidorm med 95 prosent. For hele Spania er pågangen den største på mange år, noe som blant annet forklares med den sene påsken og et langtidsvarsel med sol og høye temperaturer.

Den gjennomsnittlige andelen hotellbestillinger på Costa Blanca fra skjærtorsdag til første påskedag var på 93 prosent av kapasiteten, over 17 prosent mer enn i fjor. Størst dekning hadde hotellene i Benidorm med 95 prosent. Ved siden av reisende fra utlandet fylles hotellene opp av spanjoler som i anledning påskeferien reiser fra innlandet og ut til kysten.

Også utleiemarkedet (apartments) merket pågangen frem mot påske. Andelen reservasjoner i storbyene i Spania var før påskehelgen høyere enn på lenge, med et gjennomsnitt fra 12. til 16. april på over 90, 5 prosent. I følge tall fra det spanske nyhetsbyrået Europa Press var de mest populær byene Sevilla (98,3 prosent), San Sebastián (98,| prosent) og Barcelona (96,6 prosent). Også Granada og Valencia lå høyt (henholdsvis 94,7 prosent og 93,9 prosent). 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter