Calpe-politiker drev omfattende kunstsvindel

Publisert

Calpe-politikeren Juan Roselló fra Partido Popular er arrestert for å ha drevet organisert forfalskning og salg av kunst på Costa Blanca. Roselló som fra før er tiltalt for korrupsjon i Brugal-saken skal ha fått en anerkjent kunstkjenner til å verifisere bildene som ekte. Så langt skal polititet ha avslørt 78 arbeider som falske, bilder som dersom de hadde vært ekte ville vært av uvurderlig verdi.

Bildene som er forfalsket skal være av kjente kunstnere fra Alicante og Valencia fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Navn som nevnes er Ignacio Pinazo, Joaquín Agrasot, Vicente Poveda, Rigoberto Soler Pérez og Emilio Sala. Bildene ble verifisert av en anerkjent kunstkjenner. Vedkommende som er spesialist på eldre kunst fra Alicante skal ha tilstått og sagt at han ble med på svindelen fordi han var i pengeknipe. Betalingen for jobben skal ha vært på 120 euro per forfalskede bilde. Personen som drev internettsiden der bildene ble solgt skal også være tatt.

Så langt skal 78 arbeider som ble avertert på nettsiden være avslørt som falske. Roselló skal ha ønsket å selge bilder for til sammen over 330.000 euro, kunst som dersom den hadde vært ville vært av uvurderlig verdi.

Roselló skal også ha brukt sin egen kone som stråmann for å gjennomføre bedrageriet, noe som også skal ha ført til hennes arrestasjon i saken. Hjemme hos ekteparet skal politiet ha funnet tilsammen 800 kunstgjenstander som nå er beslaglagt. Det antas imidlertid at kona var i god tro og ikke kjente til at bildene var forfalsket. Hun vil derfor kunne slippe straff i saken.

Politiets teori er i følge avisen El Mundo at Juan Roselló har brukt kjøp av kunst som middel for hvitvasking av bestikkelser han har fått gjennom sin antatte korrupte virksomhet som lokalpolitiker for Partido Popular i Alicante-provinsen. Han er tidligere medlem av kommuneledelsen i Calpe og av provinsstyret i Alicante. Fra før av står han tiltalt i Brugal-saken, der også kona hans og svogeren hans er tiltalt. Sistnevnte sak gjelder korrupsjon i forbindelse med tildeling av kontrakter for håndtering av søppel på Costa Blanca.

Les mer om Burgal-saken: PP-korrupsjon inn for retten

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter