Buss til lyntog ingen suksess

Publisert

Bussene fra Torrevieja og Benidorm til høyhastighetstoget i Villena har ikke vært noen suksess. Busselskapet Alsa avslutter nå sommersesongen og har ikke planer om å starte opp igjen til neste år. Bussen som har forbundet reisende fra de to byene med AVE-toget til Madrid har kun hatt gjennomsnittlig 6 til 8 passasjerer per dag.

En av årsakene til den manglende etterspørselen etter buss til AVE-toget knyttes til lanseringen av tilbudet. Grunnet uenighet mellom togselskapet Renfe og busselskapet Alsa kom bussene først på plass i august og ikke juli som var den egentlige planen. I tillegg har trolig de fleste passasjerer valgt å ta toget helt til Alicante som geografisk ligger nærmere de to feriestedene enn Villena. Generelt er også transporttilbudet for å komme seg videre til steder langs Costa Blanca langt større i Alicante enn det er ved den avsidesliggende AVE-stasjonen i Villena.

Kommunepolitikere i både Torrevieja og Benidorm prøvde først å få til en avtale om busser til stasjonen i Alicante. Provinshovedstadens ordfører Sonia Castedo (PP) har imidlertid ikke ønsket å slippe bussene til ved det nye stasjonsbygget.

Den offisielle begrunnelsen har vært at området rundt stasjonen ikke er beregnet for med trafikk og derfor ville blitt overbelastet av en ny bussforbindelse til de to byene. Andre mener økonomiske interesser ligger bak og vernet av Alicante kommunens egen drosje- og bussnæring.

En representant for Benidorm kommune sier i en uttalelse til avisen Información at kampen om Alicante ennå ikke er tapt og at man vil kjempe videre for å få en direkte bussforbindelse til det nye stasjonsbygget i byen.

AVE-forbindelsen mellom Alicante og Madrid åpnet i juni i fjor og inngår i det nye rutenettet for høyhastighetstog i Spania, Alta Velocidad Española. Fra Madrid stopper toget i Cuenca, Albacete og Villena før Alicante.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter